تولیدکنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر که در پی راه های جدید برای وارد کردن محصولات خود به بازار مصرف و کسب سود هستند ماده مخدر جدیدی با عنوان «تسبیح» تولید و عرضه کرده اند.
دکتر مجید ابهری در گفت وگو با مهر با اعلام این مطلب افزود: این ماده مخدر جدید همان آمفتامین است که پایه اولیه برای ساخت شیشه است و در فرآیند جدید فقط شکل و نام آن عوض شده است.
این آسیب شناس با اشاره به اثرات مخرب و مرگبار این ماده مخدر در جسم فرد مصر ف کننده گفت: این ماده از دانه های گرد که به وسیله رشته هایی از جنس خود به هم پیوسته درست شده مخلوطی از آمفتامین و شیشه است که با 2 یا 3 اسید بسیار خطرناک ترکیب شده و به این شکل تسبیح مانند درآمده است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران یادآور شد: فرآیند ورود این ماده مخدر با نام و شکل جدید دقیقا در ادامه همان تغییر نام شیشه به «تینا» و «مت» است که یکی از راهکارهای به کار گرفته شده از سوی قاچاقچیان برای فروش بیشتر محصولات خود است.
«شیشه» که بعد از ورود به بازار تحت عناوین اعتیادآور نبودن، ضرر نداشتن برای سلامتی و شادی آوری، مفید بودن برای تمرکز و فعالیت های فکری مشتریان زیادی از میان مصرف کنندگان مواد مخدر برای خود دست و پا کرده بود بعد از آگاهی رسانی رسانه ها در رابطه با مضرات آن و اقدامات پیشگیرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر بخشی از بازار مصرف خود را از دست داد.
به همین دلیل هم عرضه کنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر تلاش کردند با تغییر شکل، رنگ و نام آن بار دیگر این ماده مخدر خطرناک را با قالبی جدید به بازار مصرف وارد کنند.
دکتر ابهری تاکید کرد: ماده مخدر جدیدی که با نام «تسبیح» معروف شده است به شکل دهانی و کشیدنی مصرف می شود و استفاده دهانی آن موجب تاثیر فوری بر مغز خواهد شد که این شیوه مصرف عوارضی مانند سکته مغزی، فراموشی، کاهش شدید نور چشم و از بین رفتن حس چشایی را در پی خواهد داشت.
/font>منبع:کیهان ۱۳/۵/۸۸